Celer se používá do polévek, do salátů, pomazánek a zeleninových směsí. Skladujte v suchu, při relativní vlhkosti 65%, bez přímého slunečního a světelného
Petržel však můžeme používat nejen jako koření, zeleninu při vaření, ale i jako léčivo, v čerstvém nebo sušeném stavu. Hodí se k rybám, zelenině, vajíčkům.
Koriandr jako dochucovadlo do omáček, přívarků a zeleninových salátů, při přípravě různých pokrmů, při výrobě uzenin a při grilování masných výrobků. Pomleté
Kopr se používá jako ochucovadlo k rybám, vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí
Kerblík je velmi jemné koření, typické pro francouzskou kuchyni, ale výborně se hodí i k středomořské kuchyni. Používá se k přípravě ryb, vegetariánských
Kurkuma je známá jako "indický šafran". Blahodární síla barvy slunce. Používá sed o rýže, smoothie, dušené zeleniny a polévek jako napr.čočky. Chutná také s
Routa se používa na tvarohové a sýrové pomazánky, na pečené i dušené ryby, do omáček k masům. Ve vyšších dávkách je routa jedovatá. Skladujte v suchu, při
Skořice pochází ze Staré Číny, ale v současnosti je zastoupena ve většině světových kuchyní. Používá se do sladkých i pikantních pokrmů, na jehněčí, do rýže,
Listy slouží jako výrazné koření do polévek a zároveň mají mnohé prospěšné účinky pro zdraví. Je používán k odstranění plynatosti a na zlepšení trávení. Hodí