Celer se používá do polévek, do salátů, pomazánek a zeleninových směsí. Skladujte v suchu, při relativní vlhkosti 65%, bez přímého slunečního a světelného
Petržel však můžeme používat nejen jako koření, zeleninu při vaření, ale i jako léčivo, v čerstvém nebo sušeném stavu. Hodí se k rybám, zelenině, vajíčkům.
Kopr se používá jako ochucovadlo k rybám, vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí
Celerová nať je součástí kořeninových směsí na grilování. Celerová nať obsahuje totiž cenné látky jako vitamin C, kyselinu listovou a jiné vitaminy skupiny B,
Kerblík je velmi jemné koření, typické pro francouzskou kuchyni, ale výborně se hodí i k středomořské kuchyni. Používá se k přípravě ryb, vegetariánských
Routa se používa na tvarohové a sýrové pomazánky, na pečené i dušené ryby, do omáček k masům. Ve vyšších dávkách je routa jedovatá. Skladujte v suchu, při
Skořice pochází ze Staré Číny, ale v současnosti je zastoupena ve většině světových kuchyní. Používá se do sladkých i pikantních pokrmů, na jehněčí, do rýže,
Listy slouží jako výrazné koření do polévek a zároveň mají mnohé prospěšné účinky pro zdraví. Je používán k odstranění plynatosti a na zlepšení trávení. Hodí
Používá se na dochucení pálivých jídel, do masiných pokrmů, do sýrových pomazánek a omáček. Země původu: Nemecko Skladujte v suchu, při relativní vlhkosti