Čubrica je oblíbená balkánská směs koření. Používá se do mletého masa určeného na opékání, na ražničí, na zapékanou zeleninu, i na ochucení slaných tvarohových
Je neštiplavá, jemná, aromatická bylinná směs na přípravu bílého masa. Směs je vhodná i pro přípravu polévek, dochucení omáček, těstovinových a vaječných
Je řecké koření pojmenované po stejnojmenném pokrmu - gyrosu - mase připravovaném na svislém rožni a postupně ořezána. Je možné jej použít i na grilování a
Tzatziky je směs koření určená speciálně na přípravu stejnojmenného řeckého jídla z okurek a bílého jogurtu. Směs je vhodná také do omáček a dresinků. Složení
Směs koření a bylin se používá k dochucení omáček, na saláty, omáčky a masa. Složení: sůl 25%, petrželka, pažitka, majoránka, oregano, cibule, česnek, paprika,
Adžika je kořenící směs gruzínské a arménské kuchyně. Používá se na dušené i pečené maso, na grilování kuřat a ryb, do mletého masa a náplní. Složení: paprika,
Je voňavá směs bylin a koření určená na pečení drůbeže. Složení: sůl (20%), rozmarýn, paprika, koření, cibule, zázvor, saturejka, bazalka, kurkuma Skladujte v
Garam Masálá je kořeninová směs pocházející z indické kuchyně. Je velmi aromatická a používá se na grilování nebo pečení masa, dochucení rýže a luštěnin.