Čubrica je oblíbená balkánská směs koření. Používá se do mletého masa určeného na opékání, na ražničí, na zapékanou zeleninu, i na ochucení slaných tvarohových
Je neštiplavá, jemná, aromatická bylinná směs na přípravu bílého masa. Směs je vhodná i pro přípravu polévek, dochucení omáček, těstovinových a vaječných
Je řecké koření pojmenované po stejnojmenném pokrmu - gyrosu - mase připravovaném na svislém rožni a postupně ořezána. Je možné jej použít i na grilování a
Tzatziky je směs koření určená speciálně na přípravu stejnojmenného řeckého jídla z okurek a bílého jogurtu. Směs je vhodná také do omáček a dresinků. Složení
Směs koření a bylin se používá k dochucení omáček, na saláty, omáčky a masa. Složení: pažitka, petržel, sůl (10%), paprika, oregano, majoránka, česnek, cukr.
Adžika je kořenící směs gruzínské a arménské kuchyně. Používá se na dušené i pečené maso, na grilování kuřat a ryb, do mletého masa a náplní. Složení: paprika,
Je univerzální pikantní voňavá směs pocházející z mexické kuchyně. Složení: paprika, nové koření, chilli, bobkový list, cibule, česnek, rozmarýn, chuťová