Mate Lemon
Popis produktu
Složení: Mate (min. 96%), citrónová tráva (min. 2%), aroma
1 - 2 čajové lžičky zalijte
2,5 dl horké vody o teplotě 70 - 90° C, ponechte 3 - 5 minut louhovat
poté přeceďte
Země původu: Česká republika
K tradiční přípravě čaje Maté potřebujete kalabasu (nádoba z určitého druhu dýně) a bombillu (kovové nebo bambusové brčko, kteté má na konci sítko nebo dírky). Před prvním použitím je třeba kalabasu vypláchnout a vysušit. Pak naplňte kalabasu do 2/3 čajem maté. Nádobku nakloňte tak, aby se sesypali na jednu stranu všechny lístky a do prázdného prostoru nalijte studenou vodu, jen tolik, aby se lístky do ní ponořily. Nechte chvíli působit a pak jemně ponořte bombillu. Zalijte horkou vodou 70 - 90° C (ne vařící) až po okraj kalabasy a můžete pít. Čaj nemíchejte, abyste neucpaly dírky v bombille. První nálev je velmi silný, můžete přidat horkou vodu i vícekrát a tím si čaj zjemnit. Případně první nálev vylít a pít až ten další.
Příslušenství
Podobné zboží
Dotaz k produktu
Varianty k dispozici: