Přidáno do košíku
Přidáno do košíku

Mate Roasted

 1 - 2 čajové lyžičky zalejeme  2,5 dl horúcej vody o teplote 70 - 90°… Více

Objednací číslo: 0-891435

40 Kč
36 bez DPH

Vyberte variantu níže

Popis produktu

Untitled-2 1 - 2 čajové lyžičky zalejeme

Untitled-4 2,5 dl horúcej vody o teplote 70 - 90° C, necháme 3 - 5 minút lúhovať

Untitled-6 po precedení podávame

Untitled-7 listy praženého Mate

 1839_medium  Krajina pôvodu: Argentína

 K tradičnej príprave Mate potrebujeme kalabasu (nádoba z vysušenej tekvice) a bombillu (kovová slamka). Pred prvým použitím treba kalabasu vypláchnuť a vysušiť. Naplňte kalabasu do 2/3 čajom maté. Nádobku nakloňte tak, aby sa maté zosypalo na jednu stranu a do prázdneho priestoru nalejte studenú vodu, len toľko, aby sa ponorili všetky lístky maté. Nádobku nechajte chvíľu naklonenú, aby maté mohlo absorbovať všetku vodu. Palcom na vrchu uzavrite bombilu a vložte ju do voľného priestoru v kalabase. Zalejte horúcou vodou 70 - 90° C (nie vriacou) a lejte do voľného priestoru kalabasy, až po jej okraj. Čaj by ste nemali miešať, aby sa neupchali dierky v bombille. Prvný nálev je veľmi silný, môžete pridať horúcu vodu aj viackrát a tým si čaj zjemniť. Prípadne prvný nálev vyliať a piť až ten ďalší. 

Příslušenství

Podobné zboží

Dotaz k produktu

Varianty k dispozici:

Přidat vybrané do košíku
x

Používáme cookies

Na našich webových stránkách používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Kliknutím na tlačítko "Přijímám vše" souhlasíte s používáním všech souborů cookies. Můžete však navšívit "Nastavení" a poskytnout tak vámi kontrolovaný souhlas.