Čajové moria
Kung-fu-ča
Dodnes se čajový obrat kung-fu-ča, který se vyvinul během dynastie Ming, výrazně nezměnil. Ceremonie pochází z jihočínské provincie Fudžien. Tento způsob pití čaje regeneruje tělo, slouží uvolnění a radosti z pěkného ručně vyrobeného náčiní. Pro čajový požitek potřebujeme několik konvic a čajový stolek z bambusu, růžového dřeva nebo keramiku s miskou na přebytečnou vodu. Neodmyslitelný pro tento požitkářský způsob pití čaje je čajový příbor.
Při ceremonii kung-fu-ča sedí hostitel za čajovým stolkem, zatímco se hosté seskupí kolem něj. Konvice se nejprve naplní horkou vodou, uzavře se víkem a poté se konvice obleje horkou vodou i zvenčí. Potom se vodou z konvice zahřejí i čajové šálky. I tato procedura patří k přípravám čaje. Pro samotnou přípravu je nyní konvice naplněna do třetiny čajovými lístky, které se následně krouživým pohybem přelijí horkou vodou. Potom se znovu přiloží víko a konvice se opět obleje trochou horké vody. Tento první nálev, který se hned nalije do čajových šálků (k aromatizaci), slouží k „umytí“ čaje. Zároveň se tímto postupem otevírají listové póry a tlumí se tak trpká chuť pozdějších nálevů.
Potom se konvice podruhé naplní vodou. Po době louhování - asi 10 až 30 sekund - nenalejeme vodu do šálků hned doplna, ale přiléváme postupně. Takto budou všechny nálevy stejně silné. V tomto obratu se pokračuje, přičemž doba louhování pro každý nálev se prodlužuje o 10 sekund.
Čajový příbor
Čajová lopatka slouží k vynětí čaje z čajové nádoby
Trychtýř pro naplňování čaje do konvice
Pinzeta k manipulaci s víkem, k vynětí šálků z misky na vodu nebo k roztřídění čajových lístků pro srovnání
Čajová jehlice k čištění při ucpání hrdla čajovými lístky
Čajové šálky
Hliněná miska na vodu na zahřátí nebo umytí šálků, konvice
Horká měkká voda
Několik koláčků, aby se chuť rozdílných druhů čaje mohla neutralizovat.
Čajové more Bambus
Objednávacie číslo:
6-21223
Čajové more Heng Fu 460x255mm
Objednávacie číslo:
6-21224
Čajové more 460x255mm
Objednávacie číslo:
6-21329