Přidáno do košíku
Přidáno do košíku

Calabasy a bombily

Čaj maté je v Latinské Americe přímo národní nápoj. Tradičně se pije z originální nádoby "cuia" dýňové misky.

Příprava: Nejprve se calabasa (cuia) do poloviny naplní čajem maté a doplní studenou nebo vlažnou vodou. Při prvním nálevu se nikdy nepoužívá vařící voda. Po krátkém odstátí se palcem přidrží bombila (brčko) vloží se hluboko do nádoby, aby se pomocí ní vysál a vyplivl první nálev. Teprve poté se calabasa naplní horkou vodou a čaj je připraven k pití. Podle staré tradice si hosté posouvají calabasu mezi sebou. Přitom se nesmí brčkem promíchat, neboť by se bombila ucpala. Lístky maté se mohou zalít horkou vodou i vícekrát.

Obrázek pro produkt Calabasa Santino 0,24l nerezová ocel

Calabasa Santino 0,24l nerezová ocel

Objednací číslo:
6-20457

440 Kč
364 Kč bez DPH
skladem
Dostupnost: Na dotaz
Obrázek pro produkt Bombila Stainless 16,5cm

Bombila Stainless 16,5cm

Objednací číslo:
6-20415

160 Kč
132 Kč bez DPH
skladem
 
Obrázek pro produkt Calabasa Clasic W

Calabasa Clasic W

Objednací číslo:
6-20436

390 Kč
322 Kč bez DPH
skladem
 
Obrázek pro produkt Bombila Pearl 204mm

Bombila Pearl 204mm

Objednací číslo:
6-20456

432 Kč
357 Kč bez DPH
skladem
Dostupnost: Na dotaz
Obrázek pro produkt Bombila Brass 19cm

Bombila Brass 19cm

Objednací číslo:
6-20417

300 Kč
248 Kč bez DPH
skladem
 
Obrázek pro produkt Calabasa Palo Santo 150ml kov

Calabasa Palo Santo 150ml kov

Objednací číslo:
6-20450

1 100 Kč
909 Kč bez DPH
skladem
Dostupnost: Na dotaz
x

Používáme cookies

Na našich webových stránkách používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Kliknutím na tlačítko 'Přijímám vše' souhlasíte s používáním všech souborů cookies. Můžete však navštívit 'Přizpůsobit' a poskytnout tak vámi kontrolovaný souhlas.