Přidáno do košíku
Přidáno do košíku

India

Od začátku až poloviny 19.století se čaj pěstuje v Indii. Dnes Indie vyrábí zhruba jednu třetinu celkové světové úrody. V Assamu, ve spolkovém státě v severovýchodní Indii, objevili čajovou rostlinu The assamica. Náhorní plošina z obou stran Brahmaputry je největší souvislou oblastí produkce na světě. První sklizeň začíná v únoru úrodou First Flush. Tento čaj má jemnou, osvěžující a květinovou chuť a světlou zlatožlutou barvu. Během sběrného období od května do konce června (Second Flush) se nazberá nejlepší a kvalitativně vysoce hodnotný assamský čaj. Pěstování čaje Darjeelingu, ve městě na severu Indie, se začalo kolem roku 1860. Tam přidělený zdravotní důstojník a později hlavní dozorce Dr. Campbell si zasadil čajové semena na svém pozemku. Po úspěšných experimentech se v roce 1847 anglická vláda rozhodla založit v této oblasti čajové školky. Prvními čajovými zahradami byly Tukvar, Steinhal a Aloobari. Nejznámější pěstitelská oblast čaje v Indii leží na jižních svazích pohoří Himalájí. Zde, jakož i na náhorní plošině Assamu, mají čajovníky ideální klimatické podmínky. Tropické slunce, vlhkost vzduchu, chlad pohoří, jakož i monzunové deště se starají o úrodnost a zralost. Čajové listy se zde sklízejí výlučně ručně. Darjeeling se označuje jako Královna čaje. Nálev je více světlejší a chutí jemně se slabým květinovým nádechem.
 
Klikněte na OBRÁZEK a vyberte si variantu.

x

Používáme cookies

Na našich webových stránkách používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Kliknutím na tlačítko 'Přijímám vše' souhlasíte s používáním všech souborů cookies. Můžete však navštívit 'Přizpůsobit' a poskytnout tak vámi kontrolovaný souhlas.